Assassin Yetiştirmek (Brotherhood)

OG-site-YT-banner

Assassin’s Creed Brotherhood ile AC serilerine yeni gelen bir özellik olan Assassin eğitmek konusunda bir rehber hazırladık. Bazı oyuncular suikâstçilerini nasıl geliştirip daha verimli kullanabileceklerini tam bilmiyor. Suikâstçilerimizi ilk kez Sequence 4 Memory 5, yani “Man of the People” görevinde kendimize katmaya başlıyoruz. Machiavelli ile konuşan Ezio, Roma’daki Assassins(Haşhaşiler) tarikatını büyütmek için Borgia askerlerinin sıkıştırdığı vatandaşları tarikata almaya başlar.

Borgia askerlerinden vatandaşları kurtarıp kendimize yeni bir acemi suikastçi katmak için aşağıda haritadaki “Recruit Assassin” yazan sembollere gitmemiz gerekli.

Gördüğünüz üzere Borgia askerlerini öldürüp “E” tuşu ile yeni çömezimizle konuşup, suikastçi kardeşliğini büyütmeye başlıyoruz. 

İlk iki yeni suikastçiden sonra yeni suikastçi alabilmek için haritanın belirli yerlerindeki Borgia kulelerinin yanına gidip üzerinde haç simgesi olan Borgia Yüzbaşısı’nı öldürmeniz, ardından kuleye çıkıp ateşe vermeniz gerekiyor. Her yaktığınız kule başına yeni bir suikastçiyi kardeşliğe dahil etme imkanınız oluyor. Toplamda 12 Borgia kulesi var. Dolayısıyla da en fazla 12 suikastçimiz olabiliyor. Borgia kulelerinin bulunduğu yerlerin simgesi aşağıdaki şekildedir.

Oyunda suikastçilerimizle çete gibi gezemiyoruz maalesef. Borgia askerlerini gördüğünüz zaman eğer onlarla savaşmakla uğraşmak istemiyorsanız yapacağınız şey belli. “T” tuşuna basıp suikastçilerinize işaret vermek ve düşmanlarınızın ölümlerini seyretmek. Eğer suikastçileriniz yeterli seviyede güçlü değilse veya düşmanlarınız sayıca fazlaysa ölen taraf suikastçiler olabilir.

Öncesi
Sonrası

Suikastçilerimizden her ikisini bir ekip olarak düşünebiliriz. Oyunda ekranın sol üst köşesinde Ezio’nun zırhının olduğu kısmın hemen altında üç adet kırmızı bar var. Bu barlar 6 suikastçinin faal olduğunu gösterir. Düşmanlarınızın yanına gidip bir kez T tuşuna bastığınızda 2 suikastçi sinyalinizi alır. Eğer daha fazla suikastçiniz varsa T tuşuna bastıkça ikişerli olarak çatışmaya katılırlar. Toplam 12 suikastçi alabilmemize rağmen en fazla 6 tanesini birlikte kullanabiliyoruz. Eğer düşmanlarınızı daha temiz bir şekilde temizlemek istiyorsanız ve en az 6 suikastçiniz varsa “Arrow Storm” özelliğini kullanabilirsiniz. Arrow Storm yani Ok Yağmuru, düşmanınızın yanına gidip T tuşuna basılı tutarak kullanılır. Suikastçileriniz düşmanlara hiç yaklaşmadan uzak mesafeden oklarını yağdırırlar. Böylece yaygara çıkmadan ve hızlı bir şekilde düşmanlarınızı gafil avlayabilirsiniz. Normalde suikastçilerinizi çağırıp düşmanlarınızı öldürttükten sonra kırmızı barların hepsi tek tek yavaş yavaş dolmaya başlar. Arrow Storm’u kullandığınızda ise birer birer hızlı hızlı dolarlar.

T tuşunu basılı tutuyoruz.
Oklar çok hızlı olduğundan resimde tam yakalanamamış.

Peki suikastçilerimizi  nasıl geliştirip seviye atlatabiliriz? Elbette suikastçilerimizi düşmanlarımıza karşı kullandığımızda da gelişip XP kazanıyorlar. Ama en etkili yöntem onları göreve yollamaktır. Suikastçilerimizi göreve yollamak için haritadaki “Pigeon Coops” yani güvercin kafeslerine gitmemiz gerekiyor. Güvercin kafeslerini haritada aşağıdaki simgenin bulunduğu yerlerde bulabilirsiniz.

Bir güvercin kafesi.

Bir güvercin kafesine gittiğinizde karşınıza ilk “Missions, Assassins, Contracts, History” sekmeleri geliyor. Burada işimize yarayacak olanlar Assassins ve Contracts bölümleridir.

History bölümünden de suikastçilerimizin görev geçmişini görebiliriz.

Assassins bölümünde suikastçilerimizin tüm özelliklerini görebiliriz. Gördüğünüz gibi toplam 12 suikastçimiz var. Soldan ilk altı suikastçi halihazırda kullanılabilir olanlar. Bir suikastçi en fazla 10. seviyeye kadar yükselebilir. 10. seviyeye gelen suikastçi Assassino olur. Resimdeki suikastçimize tıklıyoruz.

Karşımıza suikastçimizin özellikleri geliyor. Maestro suikastçimizin seviyesinin adı (9.seviye). Her seviyede suikastçiye ayrı bir ad takılıyor. Salvatore Sallucci suikastçimizin kendi adı. Armor zırh, Weapons ise silah seviyesi. Equipment sahip olduğu silah ve ekipmanların listesi. Wetland Ebony ise kıyafetin adı. İstersek suikastçilerimizi birkaç çeşitte giyindirebiliyoruz. 

Sıra geldi suikastçilerimizi görevlere yollamaya. Contracts bölümüne tıklayınca karşımıza aşağıdaki gibi bir şehir listesi çıkıyor.

Örneğin herhangi bir şehre tıkladığınızda o şehirdeki yapılacak görevler karşınıza geliyor. Burada dikkat edeceğimiz nokta sağ taraftaki Overview bölümünde. Difficulty bölümünde gördüğünüz kırmızı karelerin sayısı arttıkça görev daha da zorlaşıyor. Eğer kırmızı kare yerine kırmızı yıldız varsa bu o görevin paranın yanı sıra item de getirdiğini gösterir. Reward görevin getirilerinin olduğu kısımdır. Synch Duration ise görevin süresidir.

Yıldızlı görev daha fazla para ve XP’nin yanı sıra item de getirir.

Bir göreve tıklayıp görev ekranını açtığınızda karşınıza tüm görev bilgileri çıkıyor. En üstte görevin adı yazar. Odds of Succes ise en önemli kısımdır. Yani seçilen suikastçinin görevde başarılı olma yüzdesi/ihtimali. Tavsiye edilen bu yüzdenin %100 iken göreve gönderilmesidir. Eğer bir suikastçi tek başına %25 gibi bir yüzde sağlayabiliyorsa diğer suikastçilere de tıklayarak onları da göreve dahil edebilirsiniz. Böylece görevin başarı yüzdesi artar. Aynı göreve en fazla 5 suikastçiyi gönderebilirsiniz. Görev sonucu suikastçinin kaç XP kazanacağı da üzerinde yazmakta.

Not:Suikastçiler görevdeyken yalnız başınasınız. Ama paralı askerler tutabilirsiniz.

Son olarak tekrar Assassins bölümüne girdiğimizde görevdeki suikastçimizin ne kadar süre sonra geri döneceğini görebilirsiniz. Örneğin resimdeki suikastçinin görevi bitirmek için 20 dakikası var.

Nothing is ture, everything is permitted!

 İyi oyunlar.