En Eğlenceli 10 Point Blank Haritası

OG-site-YT-banner

Sitemizde daha önce de çeşitli konularda rehberlerini hazırladığımız Point Blank için bu sefer de bir harita (map) rehberi hazırladık. Point Blank, Counter-Strike tarzı bir oyun yapısına sahip olan ücretsiz ve Türkçe bir MMOFPS oyunu. Elbette kendince bazı öne çıkan haritalara sahip. Bomba maçı, pompalı maçı, bıçak maçı vb çeşitli türlerdeki oyun modları her haritada ayrı bir eğlence sunuyor. Bu rehberimizde de eğlenceli bulduğumuz bazı Point Blank haritalarını editörün gözünden listeleyeceğiz. Liste elbet kişisel bir liste olacak, her oyuncunun zevki ayrı olabilir, ama Point Blank oynamaya yeni başladıysanız yine de rehbere göz atmanızda fayda var.

İşte sizin için seçtiğimiz haritalar ;

Lux Ville

Lux Ville, en sevilen PB haritasıdır diyebilirim. Konu bomba maçı(patlatma görevi) olduğunda Lux Ville PB’nin de_dust’ı olur. Bomba maçı dışında pek bir işlevi olmayan bu harita adından da anlaşılacağı üzere (evet ville, villa değil) bir villada geçiyor. Geniş koridorlarıyla sizi her daim hedef konumuna sokan bu haritada her zaman rakibini ilk gören siz olmalısınız. A bomba noktasından B bomba noktasına gitmek bazı haritalara göre nispeten kolaydır. Ama yine de patlamadan önceki son 10-15 saniye civarı yanlış bomba noktasına gittiğinizde counter ekibi için çok geç olabilir. 9 roundluk maçlar Lux Ville için fazla uzun olabilir. Sıkılmamak için maksimum 7 round yeterlidir. Ayrıca sis bombasının da en çok işe yaradığı haritalardandır.

Liman Porta

Liman Porta da yine adından anlaşılacağı üzere bir limanda geçiyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bir limanda olması gereken konteyner vb. etrafta bolca bulunuyor. Bu sayısız konteynerin etrafta birbirine çok yakın bir biçimde ve çok taktiksel yerleştirilmiş olması Liman Porta’yı pompalı maçından keskin nişancı maçına kadar pek çok maç türüne uygun kılıyor. Ama pompalı maçlarının daha zevkli geçtiğini söylemekte fayda var. Eğer Liman Porta’da oynuyorsanız köşelerde pusu kuran camperlara dikkat etmelisiniz. Ayrıca el bombaları da bu haritada gayet işlevsel olabiliyor.

Eastern Road

Şahsen oynamaktan en çok zevk aldığım haritadır Eastern Road. Bir caddenin üzerindeki karşılıklı birkaç bina arasında geçen Eastern Road, en iyi keskin nişancı maçı haritalarından. Binalarındaki dar koridorlarıyla keskin nişancı maçlarındaki kurnaz bıçakçılara da iyi imkanlar sunan Eastern Road, en kısa sürede en hızlı nişan almayı gerektiren harita. Karşınızdaki bir binanın bir koridorunda 1-2 saniyeliğine görünen bir düşmanı haklamak için ekstra dürbüne sahip tüfeklere ihtiyacınız olabilir. Üstelik binaların arasında bulunan, köprü görevi gören reklam tabelaları da her an rakip oyuncuların karşı binalara geçebilmesini sağlıyor. Eğer sıkı nişancıysanız mutlaka oynamanız gereken bir harita.

Kütüphane

Tıpkı Lux Ville gibi oyunun en temel haritalarından olan kütüphane ise aksiyon dolu TDM maçları ile ünlü. Oyunda kendinizi geliştirmek için, ölüp ölüp dirildiğiniz ve mümkün olan en kısa sürede bir düşmana ulaşabildiğiniz bu haritada bolca vakit geçirmelisiniz. Harita bıçak, yumruk, keskin nişancı, pompalı vs. pek çok maç türünde gayet eğlenceli bir oyun deneyimi sunabiliyor. Haritanın sağ ve solunda bulunan köprülerde el ve sis bombalarının da dahil olduğu çok sıkı bıçak savaşları yapabilirsiniz. Kütüphane’nin camlarla kaplı çatısı ise apayrı bir harita misali değişik bir ortam sunuyor. Hem bıçak vs. silahınızla kapışırken hem de çatıdan aşağıya düşmemeye çalışıyorsunuz. Bunlar da oyun zevkini ve heyecanını artıran unsurlar elbette.

Burning Hall

Oyunun bir diğer oturmuş haritası Burning Hall. Yine kütüphane gibi oldukça pratik ulaşım sağlayabileceğiniz bir harita. Haritanın hiçbir yeri güvenli değil. Zira gayet küçük ve her şey göz önünde. Bıçak ve keskin nişancı gibi oldukça zıt iki maç türü için oldukça uygun. Hiçbir zaman hareketsiz dururken güvende değilsiniz. Belki keskin nişancı tüfeğinizle baselerin yanındaki merdivenleri çıkıp karşı takımın oyuncularını gafil avlayabilirsiniz. Ama burada da bir rakip oyuncunun beklenmedik bir anda kafanıza bıçağı saplaması kaçınılmaz.

Saint Mansion

Saint Mansion oyundaki en değişik oyun deneyimini sunan haritalardan. Gayet küçük olan Saint Mansion’da olduğunuz yerden haritadaki her noktayı görebilirsiniz. Haritanın en öne çıkan maçları roket maçları. RPG roketlerinizle 4’e 4 maçlarda karşı takım oyuncularını defalarca gafil avlayabilir/avlanabilirsiniz. Yanlışlıkla kendi kendinizi de roketle çok kez öldürebiliyorsunuz. Roketiniz bittiğinde ölmüş tüm oyuncuların roketini alabilirsiniz(normalde oyunda sadece kendi takım arkadaşlarının silahları alınabiliyor). Ayrıca roketlerin yanında iyi birer tabanca veya bıçağa sahip olmak da artı sağlayacaktır. Zira roketinizi doldururken pek hızlı davranamıyorsunuz.

Crack Down

Yukarıdan Crack Down haritası.

Crack Down da oyunun aksiyonu bol, sadece 4’e 4 maç yapılabilen, küçük haritalarından. Haritanın her yeri konteynerlarla dolu ve tüm konteynerler birbirine oldukça yakın. Pompalı maçı için gayet uygun. Üstelik bir düşmana şarjörünüzü doldururken yakalanırsanız izinizi kaybettirmeniz de oldukça kolay. Saklanmanın gayet kolay ve eğlenceli olduğu haritada, ölen oyuncuların tekrar respawn olduğu noktalar oldukça tehlikeli yerler olabiliyor. Yani düşmanın respawn noktası civarına geldiğinizde bir anda arkanızda yeniden respawn olmuş ve 4 saniyelik koruma süresi bulunan bir oyuncu belirebilir. Crack Down’da roket maçlarında konteynerlerin üstüne çıkıp öldürülmesi zorlaşan oyuncular sinirlerinizi bozabilir. Bu yüzden roket için Saint Mansion daha iyi bir seçim.

Hangar

Hangar oyunun nispeten daha yeni haritalarından. Adından da anlaşılacağı üzere harita her yeri konteynerlerle dolu kapalı bir hangarda geçiyor. Konteynerlerin pek taktiksel yerleştirilmemiş olması onları Crack Down’daki gibi etkin kullanamayacağınız anlamına geliyor. Konteynerler arasında geçen çatışmalara alternatif olarak herhangi bir keskin nişancı tüfeğiyle respawn noktanızın üst katındaki balkonlara çıkabilir, karşı tarafın balkonundaki rakip sniperlarla Vasili Zaitsev’cilik oynayabilirsiniz. Tabi aşağıdaki düşmanlara da kurşunlarınızdan biraz ayırabilirsiniz. Karşı tarafın bölgesine kadar gidip balkonuna çıkmak ise önemli bir üstünlük sağlayabilir. Tabi değerlendirebilirseniz. Ayrıca Hangar’da oyundaki kumandalı bomba olan C5’i çok iyi şekilde kullanabiliyorsunuz. Zira rakiplerinizin geleceği noktalar genelde hep aynı ve pek alternatifleri bulunmuyor. Bu da yol üzerine C5 atıp bir köşeye geçip kurban beklemeyi çok cazip kılıyor.

İki Kule

İki Kule de oyunun en yeni haritalarından. Tahmin edebileceğiniz gibi çatışmalar karşılıklı iki kule, kulelerin çatıları ve aradaki bir köprü arasında geçiyor. Eastern Road gibi iyi bir keskin nişancı tecrübesi sunuyor. Düşman bölgesine ulaşıp düşman çatısında çıkmanın Hangar gibi büyük avantaj olduğu haritada, karşı tarafa geçebilmek için tek kullanabileceğiniz yol köprü. Köprünün ise sakin olduğu zaman yok gibi. El bombaları, rakip oyuncular, karşıdaki keskin nişancılar sizi yol üzerinde çok zorlayacak. Üstelik çatıdan köprünün üstüne gelinerek büyük bir açıklıktan köprüye atlanabiliyor. Yani karşı tarafa geçmeden önce arkanızı da kontrol etmelisiniz. Çatıdan çatıya Cheytac, L11, PSG ve Dragunov’larla kapışmak ise dikkat gerektirse de oldukça zevkli gelecektir.

Machu Picchu

Machu Picchu adı bazılarınıza tanıdık gelebilir. Machu Picchu aslında Peru’da bulunan, dünyanın yeni yedi harikasından biri. Oyunda da görebileceğiniz üzere gayet göze hoş gelici şekilde modellenmiş. Harita oldukça geniş bir oyun alanı sunuyor. Haritanın en güzel yanlarından biri gizlenmenin çok olay olması. Kendimin saklana saklana, hiç ölmeden avladığım düşman sayısının 24 olduğunu söyleyebilirim. Pek çok farklı yoldan, farklı yönden pek çok taktik geliştirebilirsiniz. Oyunda diğer bölgelerden yüksekte duran, içinde anten ve diğer çeşitli elektronik araçlar barından, kale tarzı, haritanın geri kalanına nazaran yukarıda duran bir bölge var. Buraya yanınızda en az iki kişiyle beraber çıkmayı ve kontrol altına almayı başarırsanız büyük ölçüde avantaj elde edersiniz. Geliş yollarını da C5 tarzı bombalarla  kapatarak, gizlenerek ateş etmenin yine kolay olduğu bu bölgede bolca düşman ezebilirsiniz.

Point Blank Haritalar Rehberi’nin sonuna geldik. Herkese iyi oyunlar!