Minecraft Crafting Nasıl Yapılır ?

OG-site-YT-banner

Minecraft oynamak için craft etmek şart !

Minecraft yazı dizimizin 2. bölümünde Crafting konusunu ele alıyoruz. Crafting’e başlamamız için öncelikle gereken şey odun. Oyunun başında baltanız olmadığı için elinizle ağacı kesiyorsunuz.Yeterince odun olunca “E” ye basıp envanterimizi açıyorsunuz. Daha sonra sağ üstteki

yerine 1 kareye odun koyuyoruz ve bize 4 kalas veriyor.Daha sonra bu kalasları 4 kutuyu da doldurucak şekilde koyuyoruz. Bu bize 1 crafting table veriyor. Bu crafting tableyi elimize alıp sağ tıkla yere koyuyoruz. Daha sonra sağ tıkla açıyoruz.

Bunu yapınca böyle bir ekran geliyor. İlk yapmanız gereken şey sopa.

İki odunu üst üste koyunca sopa olur.

Daha sonra aletleri yapmaya geçebiliriz. Aletler farklı materyallerden yapılabilir. En kötü aletten en iyiye doğru şöyle sıralanır.

Tahta-Taş-Altın-Demir-Elmas

Mesela bir taşı elinizle kazamayacağınız için pickaxe yani kazma kullanmanız şarttır.

Ancak kürek ve balta elinizle kırabildiğiniz şeyleri daha hızlı kırmanızı sağlar

Orak yani hoe ise birşeyler ekmek istediğiniz zaman toprağı çapalıyacağınız alettir.

Aletlerin yapılışı şöyledir :

Daha farklı materyaller toplayınca değişik türden aletler yapmak isterseniz odun kalaslarının yerine taş , altın , demir ya da elmas koyacaksınız.

Canavarları öldürmek için aletler şart. Ya da hayvanları kesmek için bu yüzden kılıç ve ok gerekebilir.

Kılıçta da daha farklı materyal kullanmak isterseniz odun kalaslarının yerine taş , altın , demir ya da elmas koyacaksınız.

Örnek : Tahta kılıç bir canavarı 6 vuruşta öldürürken elmas kılıç 2 vuruşta öldürebilir.

Oku kullanmak için ise yayı elimize alıp sağ tık’a basılı tutup bırakıyoruz bu hedef aldığımız yere ok fırlatır.

Tabi fırlatmak için bir miktar ok gerekiyor. Canavara ya da bir canlıya çarpmayan okları yerden geri toplayabilirsiniz.

Not : Peaceful zorluk seviyesinde oynarsanız canavarlar canlanmaz.

Madenler:

Oyunda 6 çeşit maden vardır bunlar kömür , demir , altın , kızıltaş (Redstone) , Lapis lazuli ve elmastır.

Kömür:

Kömür fırında bir şeyler pişirmeye ve meşale yapmaya yarar.

Meşale minecraftın en gereken eşyalarından biridir. Kapalı alanları aydınlatmayı sağlar ki bu çok önemlidir çünkü ışığın olmadığı yerde canavar doğabilir kimse evinde bir zombi istemez herhalde ?

minecraft-mesale

Demir:

Sadece fırında pişirildikten sonra kullanılabilir alet , zırh yapımında kullanılır. En düşük taş kazma ile kırılır.

Kızıltaş:

Elektrik devreleri kurmaya yarar. Kablo işlevi görür. En düşük demir kazma ile kırılır.

Lapis lazuli:

Aslında pek bir işe yaramaz sadece yünleri boyamak için kullanılıyor. En düşük taş kazma ile kırılır.

Elmas :

Oyundaki en sağlam madendir en zor kırılan ve en iyi aletlerin yapıldığı madendir.Ayrıca nether dediğimiz cehennem gibi bir dünyaya giriş portalı açmak için kullandığımız obsidyen adlı taşı kırmanın tek yoludur.