Runes Of Magic TR – Sınıf Rehberi

OG-site-YT-banner

Eski oyuncuların bildiği gibi Runes Of Magic bundan bir kaç yıl önce Türkiye’de eşi benzeri görülmeyen özellikleri ile bizleri şaşırtmıştı. Ancak işler istenildiği gibi gitmedi.Oyun, isim değişikliğinden kısa bir süre sonra kapatıldı.

Bu üzücü olayın üzerinden pek fazla geçmeden oyuncuları sevindiren bir haber geldi. Aeria Games, Runes Of Magic’i yeni sürüm ile birlikte tekrar yayın hayatına soktu. Yeni sürüm, oyunda hiç bir değişikliğe uğramadan tamamen Türkçe bir şekilde orijinal olarak yayınlandı.

Bu rehberimizde oyuna yeni başlamış oyuncular için sınıfları ve özelliklerini konu alacağız. Umarız yeni oyuncular için faydalı bir rehber olur. Lafı uzatmadan hemen rehberimize başlayalım.

 Oyunda 8 adet farklı sınıf bulunuyor. Seviye atladıkça karakterinizi geliştirebilir ve bununla birlikte ikinci,üçüncü bir sınıf daha seçebilirsiniz. Bu özellikle birlikte birincil sınıfınızın haricinde başka bir sınıfın özelliğini aynı karakterde kullanabilirsiniz. Sınıflarımıza göz atacak olursak;

SAVAŞÇI

 Üzerinde birçok zırh ve silah bulundurabilir. Verdiği hasarı arttırmak için öfke özelliğini ve diğer güçlerini kullanır. Düşmanın dikkatini üzerine çekmede başarılıdır. İki elli silah kullanabilir ve verdikleri hasarı daha da arttırabilir. İkinci sınıf olarak Şövalye seçilirse tank görevini yapabilir. Aynı şekilde ikinci sınıf olarak Rahip seçilirse bir yandan savaşıp bir yandan kendini iyileştirebilir.

DÜZENBAZ

Deri zırhı sayesinde düşmandan kendini gizleyebilir. Enerji özelliğini kullanarak arkadan vurma ve direkt taaruz yeteneklerini sergiler. Tuzakları ve zehirleri kullanmakta ustadır. Yakın mesafe dövüş yetenekleri kuvvetlidir.

ŞÖVALYE

En güçlü kalkan ve zırh kuşanma özelliğine sahiptir. Gruplarına karşı yapılan saldırılarda ilk karşılık veren karakterdir. Işık Mührü ile düşmanı etkisiz hale getirebilir. Mana kullanarak düşmana verilen hasarı ve savunma gücünü arttırabilir. Baskın olarak koruma yeteneği ile ünlüdür.

BÜYÜCÜ

Duyarlı ve sakindir. Kaftanla dolaşır. Rüzgarın ve ateşin sihirli güçlerini kullanarak grup halinde gelenlere ağır hasarlar verir. Çeşitli tehlikelere karşı ayakta kalmak için gerekli esnekliğe sahiptir. Büyü saldırısı ve pasif yakın dövüşte kuvvetlidir.

RAHİP

Başkalarını iyileştirmek ile görevlidir. Kaftanla dolaşır. Kendisine zarar vermek isteyenlere karşı kalkan ile korunabilir. Mana gücü sayesinde iyileştirebilir ve diriltebilir. Su büyüsü sayesinde düşmanlara zarar verebilir. Savunma olarak düşüktür. Yan sınıf olarak ise Şövalye seçilebilir.

İZCİ

Uzun menzilli saldırılar yapabilir. Kendilerine has yakın dövüş teknikleri vardır. Düşmanları belli bir mesafeden durdurabilir ve onları kontrol edebilir. Yan sınıf olarak Savaşçı veya Büyücü seçilebilir.

GARDİYAN

Bitkilerin kutsal elçisidir. Ormanda yaşayan Elfleri korur. Savaş sırasında bitkilerden her türlü yardımı isteyebilir. Bitkiler sayesinde geliştirdiği yetenekler ile kendisini korur. Zarif savaş teknikleri vardır.

DOĞA ÂLİMİ

Tabiatın güçleri ile ilgili her türlü bilgiye sahiptir. Büyü yeteneği sayesinde şifa dağıtır. Bir çok büyüye sahip olduğu için bir grubun neredeyse bütün ihtiyaçlarını karşılayabilir. Büyük savaşların vazgeçilmezidir.

OYUNUN TANITIM VİDEOSU

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=kSrmDSyFfTA[/youtube]