Silkroad Online – Nasıl Daha Hızlı Seviye Atlanır ?

OG-site-YT-banner

Silkroad Online - Nasıl Daha Hızlı Seviye Atlanır ?[dropcap]D[/dropcap]evasa Rol Yapma oyunları bir çok oyuncunun tutkusudur. Peki oyuncuları bu kadar kendine çeken,bağlayan,oynatan şey nedir ? Bunun cevabı çok açık sanırım. Gelişmek,güçlü olmak,daha çevik ve hızlı olmak… Kısacası hep en iyi olma isteği.

Peki binlerce queste rağmen,yüzlerce,belki toplamda binlerce harcanan saate rağmen neden siz daha yolu yarılamışken bazıları tepeden bir gülümsemeyle sizi ezikliyor ? Nasıl oluyor da onlar sizden daha hızlı bir şekilde ilerliyor. Büyük ihtimalle de sizden daha az oynuyor ve oyun onun için çokta önemli değil. Çok korkutucu değil mi ? Nasıl başarıyor daha az zamanda daha çok yol kat etmeyi ? İşte bu sorunun cevabını Silkroad için bu rehberimiz de açıklamaya çalışacağız.

Genel olarak Devasa Rol Yapma oyunlarında bulunan görevler, sizin seviye atlamanıza engel olacak en önemli etmendir. Bu oyun türünün başında kocaman bir devasa geçtiği için de aslında baştan sona bu tarz oyunlar tek başınıza oynamanızı engellemek için elinden geleni yapar. Bizde binlerce insan içinde yalnız bir şövalye olarak gezmeyi severiz. Halbuki oyunu başkaları ile birlikte oynarsak hızımız artacak.

Silkroad Online, bir çok açıdan diğer Devasa Oyunlara benzese de, onlardan ayrıldığı çok önemli yönleri var. Bu noktaları fark eden bir oyuncu sürekli başarılı olacaktır. Geçmiş oyun deneyimlerime dayanarak, yeni başlayan oyuncular kendilerinden yüksek seviyeye sahip yaratıkları keserek daha çabuk seviye atlayacaklarına inanırlar. Ancak Silkroad Online’da level atlama sistemi çok farklıdır. Bu oyunda hızlı seviye atlamanın tek yolu ‘hız’ dan geçer. Bu hız unsurları ise şöyledir:

Skill & Scroll (Hızlı Koşmak) olarak adlandırılan grupları seviye atlamada büyük önem taşır. Bir yaratıktan diğer yaratığa geçmek, olası bir tehlikede oradan hızla uzaklaşabilmek ve şehirlerde hızlı hareket edebilmek hızlı seviye atlamanız için çok önemli bir faktördür. Hızlı koşa bilmemiz için şehirlerde bulabileceğimiz çeşitli takı satan NPC’lerden scroll alabilirsiniz. (%100, %50 Speed Scroll gibi). Çin ve Avrupa karakterlerinde hızlı koşmayı skill olarak açabilir ve hızınıza hız katabilirsiniz.

Düşük Seviyeli Yaratıklar

Düşük seviyeli yaratık kesmek her lonca için kısa sürede daha fazla tecrübe puanı, daha fazla altın ve eşya düşmesi demektir. Sizden 4-5 seviye daha düşük yaratıkları kesmek hızlı seviye atlamanız da büyük etken olacaktır.Örneklendirmek gerekirse siz 80 seviyesiniz ve 84 seviye bir yaratığı kesiyorsunuz. 84 seviye yaratığı kesmek için 3 skill, can ve mana harcamanız lazım ve size gelen tecrübe puanı %0.02. Ancak 76 seviye bir yaratığı kesmeye kalkarsanız can,mana ve 1 skill ile işini bitirirsiniz, size gelen seviye ise %0.01 olur. Sizden 4 seviye düşük 3 yaratağı kestiğinizde %0.03 tecrübe puanı gelir buda %0.01 tecrübe cebinize kalıyor demek.

Party Sistemi İle Kasmak

Silkroad online için en can alıcı nokta party sistemidir. Party sistemi hızlı seviye atlamanın en iyi ve en ucuz maliyetli yoludur. İyi bir gruba girdikten sonra tek başınıza 3 gün içinde ulaşabileceğiniz seviyeye 1 gün içinde ulaşabilirsiniz.

Peki İyi Bir Grup Nasıl Olur ?

İyi bir grup, 2 Warrior,1 Cleric, 3 Wizard, ve 2 Bard karakterlerinin bir arada olmasıyla oluşur. Bu build’lerden biri değilseniz party bulmanız çok güç olacaktır. Ama bu build’lerden biri iseniz party sisteminden şaşmayın çünkü en hızlı bu şekilde seviye atlayabilirsiniz. Ha unutmadan party oyuncuları bir yaratığı kesmek için bir araya toplanınca “party yaratıkları” ortaya çıkar bu yaratıklar normal bir yaratıktan daha çok tecrübe puanına sahip olurlar.

Evet bu kısa rehberde yazılanlar aslında gözünüzün önünde olanları gün yüzüne çıkarmayı amaçladım. Artık sizlerde hızlı seviye atlayıp arkadaşlarınız ile rekabete katılabilirsiniz.

Herkese Bol Oyunlu Günler Dileriz.